Egyedi honlaptervezés

Az online jelenlét manapság már nem előny, hanem kitétel. Egy profi honlap az egyik legkézenfekvőbb kommunikációs eszköz lehet cége számára: bármely más médiumnál több lehetőséget ad a kommunikációra, értékesítésre.

Honlapja ma már szinte minden cégnek van, de valóban jó honlapja csak nagyon keveseknek. Egy jó céges honlap azonban megtöbbszörözheti a forgalmunkat, erőssé teheti cégünket, márkánkat a piacon.

Milyen a jó honlap?

A jó honlap beleillik a cég vizuális megjelenésébe, egyértelműen vezeti a látogatót a kitűzött cél felé, és megad számára minden szükséges információt. Követi a webergonómiai szempontokat, kényelmesen használható, de nem sablonos, élénk, de nem túlzsúfolt, informatív, de nem unalmas. A jó honlap keresőbarát, és ha erre már a felépítéskor figyelünk, sok utómunkától és felesleges költségtől kíméljük meg magunkat.

A jó honlap az, amely eléri a célját

A honlapunk akkor lesz igazán jó, ha már a tervezés szakaszában pontosan tudjuk, mit akarunk elérni vele. Iparágtól, cégtől függően a honlap célja lehet az informálás, az árajánlatkérés lehetőségének biztosítása, vagy az online értékesítés. Ezeket a célokat más-más honlaptervezési, honlapépítési stratégiákkal tudjuk támogatni, a céltól függően választjuk ki a legjobbat.

Miben segítheti cégét egy jó honlap?

A jó honlap a céges stratégia legfőbb képviselője lehet, cégének legerősebb online eszköze. Az érdeklődők a honlapon találkozhatnak legkényelmesebben a cég arculatával, és ez lehet számukra az egyik kényelmesebb csatorna a kapcsolatfelvételhez. Egy jó honlap vásárlásra csábítja őket, így növeli a cég forgalmát, bevételét. Emellett a jó honlap alkalmas arra, hogy összekössük más online marketing eszközökkel, mint a közösségi média terepei, vagy az online hirdetési hálózatok.

Hogyan kezdjünk neki a honlaptervezésnek?

Cégünk kiemelten foglalkozik ezzel a területtel, hiszen nagyszerű lehetőségeket rejt magában az online világ, ha értő módon fordulunk felé. A honlapokat minden esetben marketing szempontok figyelembevételével készítjük el, a szerkezeti tervektől a grafikán át egészen a programozásig. A közös munka teszi lehetővé, hogy pontosan a cégének megfelelő, keresőbarát honlapot készítsük el. A honlapokat minden esetben adminisztrációs felülettel készítjük, így a későbbiekben sem fog gondot okozni a weboldal tartalmának módosítása.

 

Ismerje meg a honlaptervezés folyamatát lépésről-lépésre!

1. Honlapstruktúra elkészítése

A megbeszéléseken egyeztetettek alapján elkészítjük a honlap strukturális tervét. Ez tartalmazza a funkciók és a tartalmak vázát. Bemutatja, hogy milyen oldalakból fog állni a honlap, és ezek hogyan épülnek egymásra. Ez fog alapul szolgálni a látványtervhez és a tartalmakhoz.

2. Látványterv elkészítése

Az elfogadott strukturális terv alapján elkészítjük a honlap látványtervét. Konkrét tervet (hacsak a szerződés másképpen nem rendelkezik) a nyitóoldalra készítünk, a további tartalmi oldalak a nyitólapi megjelenés alapján kerülnek kialakításra. Ha a látványterv nem megfelelő, akkor egy alkalommal akár teljes újratervezést is kérhet rá. (A komplett új terv minimum 3 munkanap.)

3. Programozás, kódolás

A látványterv elfogadása után megkezdjük annak kódolását (sitebuild), valamint a honlap hátterében futó tartalomkezelő rendszer beüzemelését, mely majd lehetőséget ad az egyszerű és gyors adminisztrációra. Az oldal kinézetét érintő módosításokra a látványterv elfogadását követően már csak korlátozott mértékben van lehetőség, nagyobb módosítások egyedi megbeszélés és árajánlat alapján történhetnek.

4. Tartalomfeltöltés

Az oldal elkészítése tartalmazza az indulási tartalmak feltöltését is 5 óra munkamennyiségben, melyre a programozást követően kerül sor.

5. Ellenőrzés és tesztelés

A tartalomfeltöltést követően éri el a honlap végleges formáját. Az indítást azonban megelőzi egy zárt tesztidőszak, mely során ellenőrizzük az oldal funkcióit, működését. Ekkor kerül beüzemelésre a honlap látogatottságát mérő statisztikai rendszer is, valamint elvégzünk egy alapszintű keresőoptimalizálást is.

6. A honlap indítása

A tesztidőszak lezárásával megtörténik a honlap nyilvánossá tétele. Az indulás után egy hónapig kiemelt figyelmet fordítunk a honlap működésére, és az esetlegesen észrevétlen maradt, az aktív használat során felszínre került hibák javítására.

 

Semmi baj nincsen a konfekcióval, de nagyon frankó érzés egy méretre készített ruhadarab. Pontosan ilyen jó érzés az, ha az alapos méretvételezés után egy technikailag és esztétikailag is kiváló honlap születik. Külön öröm, ha ezt a kiválóságot sokan észre is veszik.

Kékesdi Gergely, ügyvezető, Eflotta Járműkövetés Kft.

 

Hogyan zajlik nálunk a honlaptervezés?
Ismerje meg a honlaptervezés folyamatát lépésről-lépésre!
Mennyibe kerül?
Nézze meg árainkat és kérjen ajánlatot konkrét tervezési feladatokra!

Dolgozzunk együtt!

Érdekli a közös munka lehetősége? Az induláshoz töltse ki
ajánlatkérő űrlapunkat, vagy tekintse meg árainkat!

Ajánlatkérés
'

Ajánlatkérés

Kezdjük el a közös projektet!

Az ajánlat pontosításához kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Kapcsolati adatok
A tervezett projekt feladatai Marketing, stratégiai tervezés Arculattervezés Honlap, vagy webáruház tervezés Egyéb tervezés
A projekt rövid leírása

Ajánlatkérésre 1-3 munkanapon belül válaszolunk a megadott e-mail címre!

Ajánlatkérés