Facebook stratégia kidolgozása

Üzleti oldalak tekintetében még közel sem telített a legnagyobb közösségi oldal, ráadásul az itt regisztrált cégek többsége nem rendelkezik tudatos és átgondolt kommunikációs stratégiával – legyen Ön a kivétel!

Közösségi média: nem csak magánemberként

Hadd “untassuk” néhány statisztikai adattal! Hazánkban a rendszeres internethasználók aránya (a 16-74 évesek körében) már elérte a 71%-ot. Ebből a Facebook látogatottsága egy igen nagy szeletet tudhat magáénak: Magyarországon közel 5.000.000 aktív Facebook felhasználót tartanak számon, ami a népesség több mint fele. Tehát jó eséllyel az ön célcsoportja is megszólítható ezen a felületen. Ennek ellenére még mindig kevesen ismerték fel azt, hogy egy céges honlap nem működhet a közösségi világtól elzártan. Üzleti oldalak tekintetében még közel sem telített a Facebook. 

Szórakoztatni!

Igaz ami igaz, a Facebook célja nem lehet a közvetlen eladás. Az oldalon alapvetően a szabadidőnket töltjük, így értékesítési felület helyett sokkal inkább egy szórakoztató felületként kell rá tekintenünk. Itt kezdődnek a problémák,  ha nem szórhatjuk tele a profilunkat reklámokkal, akkor miről kommunikáljunk? És milyen rendszeresen? A legtöbb cégvezető úgy gondolja, elég csak regisztrálni, aztán majd minden magától kialakul. Ez azonban nem jó hozzáállás. A vállalatok zöme nem tekinti stratégiai marketingeszköznek a Facebookot, holott csak akkor hozhatjuk ki belőle a maximumot, ha kommunikációnkat jól átgondoltan, előre és hosszú távon tervezzük.

Hogyan? Segítünk!

A Facebook az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb hirdetési felület lehet – ha jól használjuk. Ebben nyújtunk mi szakértő segítséget. Szolgáltatásunk keretében többek között meghatározzuk a márka célcsoportját. Megmutatjuk, melyek azok a tartalmak, amelyek működnek az oldalon, és melyeket jobb elkerülni. Konkrét témajavaslatokkal készülünk és kompletten elkészítjük az első öt bejegyzést is. A profil grafikai tervezését is vállaljuk, továbbá kialakítjuk a hirdetési mixet, mely javaslatokat tartalmaz bejegyzéseinek célzására és a hirdetési keretösszegre. Facebook stratégiai szolgáltatásunk tartalmaz egy egyórás oktatást is a Facebook használatáról és a hirdetések kezeléséről.

Ha követi a cégére szabott stratégiát, Facebook profilja nagyban segítheti márkája épülését. Egyfajta online magazint működtetve hozhat létre hűséges rajongóbázist.

“Megadjuk a kezdőlökést”

Így szoktunk fogalmazni. Abban hiszünk ugyanis, hogy az igazán jó posztok, a legigazibb gondolatok a cégen belül születnek. Mi kijelöljük azt az irányt, ahogyan a közösségi médiában érdemes kommunikálnia, ám ezt követően elengedjük a kezét, mert külső koordinálással hosszú távon nem lehet maximálisan sikeres.

Nagyon szeretek a Kreatív Vonalak csapatával együtt dolgozni, mert kevés egyeztetést követően egyből úgy készül el a munka, ahogy megbeszéltük! Nincsenek felesleges körök, megválaszolatlan emailek, kicsit olyan mintha az embernek saját marketing csapata lenne a cégén belül, nagyon örülök, hogy már több éve sikeresen együttdolgozunk. A munkánk kezdetén felvázoltam a Barnáéknak, hogy szeretnék egy olyan márkát, amiben 100%-ban tudok hinni és ízig vérig én vagyok és az emberek is tudnak vele azonosulni, ez sikerült! Sokszor kérdezik meg tőlem ismeretlenek, hogy melyik nyugat-európai vállalat magyar leánycége vagyunk, mert a weboldal, a motel információs táblái és az egész szálláshely profizmusról árulkodik, nos ez mind a Kreatív Vonalak munkája!

Zatik Ádám
Motel Next

 

Hogyan zajlik nálunk a stratégiai tervezés?
Ismerje meg a stratégiai tervezés folyamatát lépésről-lépésre!
Mennyibe kerül?
Nézze meg árainkat és kérjen ajánlatot konkrét tervezési feladatokra!

 

Dolgozzunk együtt!

Érdekli a közös munka lehetősége? Az induláshoz töltse ki
ajánlatkérő űrlapunkat, vagy tekintse meg árainkat!

Ajánlatkérés
'

Ajánlatkérés

Kezdjük el a közös projektet!

Az ajánlat pontosításához kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Kapcsolati adatok
A tervezett projekt feladatai Marketing, stratégiai tervezés Arculattervezés Honlap, vagy webáruház tervezés Egyéb tervezés
A projekt rövid leírása

Ajánlatkérésre 1-3 munkanapon belül válaszolunk a megadott e-mail címre!

Ajánlatkérés