Kisarculat tervezés

A profi vizuális megjelenés hozzásegíti vállalkozását, hogy azt kommunikálja magáról, amit ténylegesen képvisel. Így nemcsak könnyebben azonosítják majd cégét, hanem könnyebben tovább is ajánlják.

A külvilágból érkező információk 60-80%-át a látásunk révén dolgozzuk fel, így nem kérdéses, milyen sokat jelent a megfelelő, cégéhez illő arculat. Ez segíti az ügyfeleit, hogy könnyen megjegyezhessék a vállalkozásához kötődő pozitív élményeket, és segíti önt, hogy a cégére tervezett egyedi szín- és formavilággal meghatározhassa magát a tömegben. Az arculat tulajdonképpen a cégünk egyszerűen befogadható képi megfelelője. A cég vizuális kommunikációjának elemeit foglalja magába, azaz egy olyan grafikai megjelenés, ami a cégét minden felületen képviseli! A kisarculat jellemzően egy céges logóból, névjegykártyából, levélpapírból és borítékból áll.

Ahhoz, hogy a célcsoport és a cég számára tökéletes arculat szülessen, fontos, hogy a tervezést stratégiai egyeztetés előzze meg. Az arculattervezés nálunk sosem ötletelésből, vagy vizuális brainstormingból áll. Minden esetben az iparág sajátosságaira építve, marketing szempontok figyelembevételével készítjük el a cég arculatát.

Az arculattervezés lépései

1. Arculati kérdőív

Az arculati munka megkezdése előtt szükséges egy arculati kérdőív kitöltése. A kérdőív a cég alaptevékenységének, konkurenciájának, marketingjének megismerésére szolgál, mely alapján elkezdhető a konkrét tervezés. A kérdőívben tisztázzuk az alapvető kérdéseket, például azt, hogy milyen célcsoport számára készül az arculat, és mit akarunk vele kifejezni.

2. Látványterv

Az előzetes megbeszélések és a megrendelő által kitöltött kérdőív alapján elkészítjük az arculati látványtervet. Általános munkamenetünk alapján egy látványtervet mutatunk, a lehetséges legjobb megoldással a fentiek alapján. A terv elküldése után az ön visszajelzését várjuk. Amennyiben a látványterv semmilyen szinten nem egyezik az elképzeléseivel, átbeszéljük, ennek mi lehet az oka, milyen irányban célozzunk újra. Ezután teljesen új tervezettel állunk elő. Az alapárban ezt maximum további 2 alkalommal tesszük meg. Mivel nem ötletelésre építünk, ezért egyszerre nem mutatunk több tervet, mindig az előző kör tapasztalataira építve készítjük az újabb verziót.

3. Véglegesítés, adatellenőrzés

Az elfogadott tervet véglegesítjük, elkészítjük az arculat minden egyeztetett elemét. Az arculati elemeken ellenőrizzük az adatok pontosságát, és kijavítjuk az esetleges, eddig észre nem vett helyesírási hibákat. Csak ezt követően adjuk át a formailag és tartalmilag is kész arculati tervet az ügyfélnek.

4. Nyomdai előkészítés

A látványterv elfogadását követően megkezdjük az arculati elemek nyomdai előkészítését, melyre a nyomdában történő sokszorosításnál van szükség.

5. Átadás

A nyomdai véglegesítések befejezését követően a kész arculati elemek tervei digitális formában lesznek elérhetőek, melyeket a megrendelőnek e-mailen vagy egyéb adathordozó eszköz segítségével adunk át.
 

Azt gondolom, a Kreatív Vonalak pont megfelelő arányban alkalmazta a határozottságot és az ügyfél szavának meghallgatását a közös munkánk során. Ennek eredményeképpen pont azzal a hiányzó tudással és gondolatokkal egészítették ki a meglevő elképzeléseinket, ami a mi oldalunkon nem volt meg. A cél egy markáns, egyedi arculat létrehozása volt, amire azóta is nagy mértékben építkezünk.

Gricz István, Kommunikációs és értékesítési vezető, Katona József Színház

 

Hogyan zajlik nálunk az arculattervezés?
Ismerje meg az arculattervezés folyamatát lépésről-lépésre!
Mennyibe kerül?
Nézze meg árainkat és kérjen ajánlatot konkrét tervezési feladatokra!

Dolgozzunk együtt!

Érdekli a közös munka lehetősége? Az induláshoz töltse ki
ajánlatkérő űrlapunkat, vagy tekintse meg árainkat!

Ajánlatkérés
'

Ajánlatkérés

Kezdjük el a közös projektet!

Az ajánlat pontosításához kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Kapcsolati adatok
A tervezett projekt feladatai Marketing, stratégiai tervezés Arculattervezés Honlap, vagy webáruház tervezés Egyéb tervezés
A projekt rövid leírása

Ajánlatkérésre 1-2 munkanapon belül válaszolunk a megadott e-mail címre!

Ajánlatkérés