Már az ókorban is hittek abban, hogy a nevünk meghatározza a sorsunkat. Még ha ez nincs is pontosan így, tény, hogy egy jól megválasztott márkanév nagyban hozzájárulhat a megjegyezhetővé, szerethetővé váláshoz, cége sikeréhez.

Milyen a jó név?

A jó márkanév nem lehet generikus, hiszen az ilyen nevek nem könnyítik meg a kiemelkedést a konkurensek sorából. Cipőt már nem a Cipőboltból veszünk –  sőt,  egy ilyen általános névvel rendelkező üzlet ma már nehezen érhet el sikereket. A név megalkotása során kiindulhatunk a terület sajátosságaiból, de akár egy jól csengő fantázianevet is választhatunk, amely kifejezi a márka által képviselt értékeket.

Mire kell ügyelni a névadás során?

A márkanév kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy hangzása illeszkedjen az adott iparághoz, s figyelembe kell venni a célpiac nyelvi sajátosságait is: ha nemzetközi színtéren akarunk terjeszkedni, könnyen kiejthető lesz-e a név minden országban? Emellett meg kell vizsgálni, nincs-e a névnek valamilyen mögöttes, negatív jelentése akár hazánkban, akár más nyelvterületen. Célszerű azt is ellenőrizni, hogy az új névhez tartozó domain címek foglaltak-e.

 

 

 

Hogyan zajlik a névadás folyamata?

A közösen meghatározott, a cég tevékenységét és értékeit jellemző kulcsszavakból, valamint az ezekhez kapcsolódó asszociációkból kiindulva kezdetét veszi a brainstorming. Itt egyetlen szabály van: nincsenek rossz ötletek. A kreatív folyamat végeredményeként kiválasztunk 5 névjavaslatot. Mielőtt átadnánk ezeket, ellenőrizzük, hogy .hu, vagy egyéb ön által kért domain végződésre foglalhatóak-e a nevek.

 

Hogyan zajlik nálunk a stratégiai tervezés?
Ismerje meg a stratégiai tervezés folyamatát lépésről-lépésre!
Mennyibe kerül?
Nézze meg árainkat és kérjen ajánlatot konkrét tervezési feladatokra!

Dolgozzunk együtt!

Érdekli a közös munka lehetősége? Az induláshoz töltse ki
ajánlatkérő űrlapunkat, vagy tekintse meg árainkat!

Ajánlatkérés
'

Ajánlatkérés

Kezdjük el a közös projektet!

Az ajánlat pontosításához kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Kapcsolati adatok
A tervezett projekt feladatai Marketing, stratégiai tervezés Arculattervezés Honlap, vagy webáruház tervezés Egyéb tervezés
A projekt rövid leírása

Ajánlatkérésre 1-3 munkanapon belül válaszolunk a megadott e-mail címre!

Ajánlatkérés