Webdesign trendek

Az internet egy olyan terület, mely folyamatosan változik, alakul, de minden évben megfigyelhető néhány olyan jellemvonás, amely alapján meg lehet határozni az adott év webdesign, webes technológia trendjeit. 

1. Reszponzív design

A platformfüggetlen megjelenés egy mai modern weboldal esetében nem extra funkció, hanem már-már követelmény. Tény, hogy azon felhasználók száma folyamatosan növekszik, akik okostelefonról, tabletről, vagy más mobil eszközről interneteznek a hagyományos asztali gépek mellett. Így egyre inkább elengedhetetlenné válik, hogy a weboldal alkalmazkodjon ezekhez a felületekhez, hogy a felhasználók ugyanazt a honlapot, ugyanolyan minőségben élvezhessék más-más eszköz esetén is.

Mi az a reszponzív design (responsive design)?
A reszponzív designnal kialakított weboldal észleli milyen eszközről szeretnénk megtekinteni azt, és az adott felbontáshoz igazítja a kialakítást, betűméreteket, stb. Így a honlap mindig jól használható, kényelmes és könnyen kezelhető.

indochino

Példák:
www.vodafone.cz/volna-jizda/
www.upa.qc.ca/fr/
www.samsung.com/global/microsite/clubdeschefs/
www.indochino.com/

2. Több scroll, kevesebb kattintás

A mobil eszközök előretörésével a felhasználói szokások is változtak a weboldalakkal kapcsolatban. Az internetezők többsége ma már szívesebben scrolloz végig egy hosszabb oldalt, mintsem hogy kattintson az egyes menüpontokra. A mobil eszközökön ugyanis egyszerűbb görgetni, mint kattintani. Persze ez nem a „végtelen hosszú” sales oldalak újbóli aranykorát jelenti. A hosszabb oldalak kialakítása gazdag vizualitással és erős felhasználói élménnyel kell rendelkezzen.

Ezzel együtt ez a trend gyakorlatilag megszünteti a „férjen ki minden a kezdőoldalra” elméletet is, hiszen a scrollozás már nem mint egy szükséges rossz eleme a weboldalaknak, hanem természetes velejárója.

apple_iphone6

Példák:
www.apple.com/iphone-6/
www.whitmansnyc.com/
metropolis.moscow/
anjarubik.mohito.com/ 
electrichybrid.volvobuses.com

3. Nagy, minőségi képek és videók

Ha egy sablonnal szeretnénk kezdeni ennek a trendnek a magyarázatát, akkor ezt mondanánk: egy kép többet mond ezer szónál. Ha nem, akkor pedig szimplán kijelentenénk: erősödik az a trend, mely központi eleme a nagy, hatásos képek és videók használata. Sok esetben akár egy képernyőnyi képmérettel, a cég központi üzenetével, de mindenképp kiemelt megjelenéssel bír.

A nagy és látványos képek és videók használata erősíti a cég vizuális kommunikációját, így az első benyomást, közvetve pedig a márkáját is. De figyelni kell arra, hogy a használt képek, videók képi minősége kiemelkedő legyen.

airbnb

Példák:
www.airbnb.hu/
getden.co.uk/
demodern.com/
www.nuvola-verde.com/en/

4. Egyszerűsödő design és egyedi tipográfia

A weboldalak designjának fontos tulajdonsága az egyszerű megjelenés. Hiszen a honlap elsődleges feladata a tartalom átadása, a jó design pedig ezt segíti. Befogadhatóbbá, vonzóbbá, könnyebbé teszi a tartalom megértését. Persze az egyszerű, minimalista (flat) design nem egyenlő a design hiányával. Hiszen a jól felépített design nem csupán az esztétikumról, hanem a helyes tipográfia megválasztásáról, a funkcionalitásról és az ergonómiáról is szól.

mailchimp

Példák:
mailchimp.com/
adayinbigdata.com/
www.nardelligioielli.it/
www.kringlecandle.com/
selfiecollection.tumblr.com//

Dolgozzunk együtt!

Érdekli a közös munka lehetősége? Az induláshoz töltse ki
ajánlatkérő űrlapunkat, vagy tekintse meg árainkat!

Ajánlatkérés
'

Ajánlatkérés

Kezdjük el a közös projektet!

Az ajánlat pontosításához kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Kapcsolati adatok
A tervezett projekt feladatai Marketing, stratégiai tervezés Arculattervezés Honlap, vagy webáruház tervezés Egyéb tervezés
A projekt rövid leírása

Ajánlatkérésre 1-3 munkanapon belül válaszolunk a megadott e-mail címre!

Ajánlatkérés