József, cégünk egyik alapítója, nem mellesleg a vizuális kommunikációért felelős tervező. Az általa tervezett arculat, honlapdizájn vagy termékcsomagolás egyszerre egyedi, hatékony és látványos.


Mire kapod a legtöbb pozitív visszajelzést a munkád során?

Szerencsésnek mondhatom magam: a munkám a hobbim, így bármire kapok pozitív visszajelzést, az olyan, mintha azért dicsérnének meg, mert szeretem a csokit. De kétségtelenül az a legnagyobb öröm, ha a szakma is elismeri, amit csinálunk. Büszke vagyok a 66 Év Honlapja díjra, vagy a Pakk csomagolásdizájn első helyezésekre, melyek mindegyikéhez hozzájárultam.

Milyen számodra az ideális munkanap?

A jó munkanap mindig valamilyen kreatív alkotófolyamattal kezdődik, és azzal is ér véget. Szeretem, ha jár az agyam a problémán, ha elkapom a fonalat és gyorsan, hatékonyan alkothatok valamit. Ugyanilyen jó érzéssel tölt el, ha egy ügyfelünk pozitív visszacsatolást ad a munkánkról.

Mi az, amin a legtöbbször meglepődnek veled kapcsolatban a munkád során?

Legtöbbször azon a beleérző képességen, amivel sikerül megtalálni az ügyfél kérdéseire, kéréseire a legjobb megoldást, legyen az egy arculat vagy egy honlapterv. De kísérletezni is szeretek, így előfordul, hogy olykor kilépünk a kereteinkből, és humoros vagy meghökkentő dolgok kerülnek ki a műhelyből – gyakran ezen is meglepődnek az ügyfeleink, de a szó legpozitívabb értelmében.

Mi az, amivel a legszívesebben foglalkozol a szabadidődben?

Kétgyermekes apukaként a szabadidőm a családé. Szívesen nézünk a fiaimmal Csillagok háborúját, vagy valamilyen klassz animációs filmet. Nagy kedvenceim a Miyazaki japán animációs filmek, melyek művészi szinten mutatják meg a világukat.

Ha választhatnál, milyen korban élnél, és mivel foglalkoznál szívesen?

Szeretem a saját koromat, és szívesen csinálom azt, amit csinálok, de a jövőt szívesen megnézném – kíváncsi lennék, vajon hány évtized múlva lesz olyan a világ, mint amilyenben Marty és Doc járt.

Szerinted melyek azok a szokások, amelyeket mindenkinek fel kellene vennie ahhoz, hogy igazán eredményes lehessen?

Legyünk nyitottak!