Legyen naprakész! Ha idén tervezi frissíteni weboldalát, érdemes megismerkednie ezekkel a megoldásokkal, hogy valóban korszerű honlapot tudjon készíttetni vállalkozásának.

Reszponzív webdesign

A mobileszközök, az okostelefonok és tabletek térnyerése vitathatatlan. Egyre gyakrabban használjuk ezeket az eszközöket böngészésre, internetes vásárlásra, ügyintézésre. A különböző platformokon történő böngészésnek, viszont van egy komoly hátránya, sok esetben nem tudja ugyanazt az élményt nyújtani, mint az asztali számítógépen. Erre a problémára jelent megoldást a reszponzív webdesign, ami segítségével minden platformon hibátlanul, az adott eszközre optimalizálva jelenik meg a weboldal. Vegye figyelembe ügyfelei, érdeklődői webes kényelmét, törekedjen honlapja felhasználói élményének növelésére és a siker nem marad el!

reszponziv-design

Tipográfia

A tipográfia remek módja annak, hogy weboldalát látványossá és vonzóvá tegye. A tipográfia nem csak látványos, de hasznos megoldás is egyben. Ezzel a módszerrel könnyen és látványosan emelhet ki hangsúlyos részeket a honlapján és egyéb grafikai anyagain. Továbbá jó választás lehet termékcsomaglások esetében is, hiszen, ha profi a tervezés, akkor a vizuális stílusa prémium kategóriába pozicionálhatja a terméket, ami lehetővé teheti a magasabb áron való értékesítést.

tipografia-design

Egyoldalas honlapok

Ennek a megoldásnak az a lényege, hogy a honlaplátogatónak nincs szüksége kattintására, minden fontos információt koncentráltan, egy oldalon megtalál. Éppen ezért rendkívül felhasználóbarát és hatékony, hiszen megkönnyíti az oldalon való navigációt. Jó választás lehet olyan cégeknek, akik nem szeretnének vagy tudnak sok tartalmat elhelyezni a honlapjukon és az információt koncentráltan kívánják az érdeklődőiknek biztosítani. Mivel világosan, egyszerűen teljesíthető a honlap kitűzött célja, például a vásárlás, ezért kisebb lehet az oldalak közötti navigációból fakadó lemorzsolódás. Az ilyen felépítésű honlapokat mobileszközökön is kényelmesen meg lehet tekinteni, így megfelelnek a kor internetes követelményeinek.

egy-oldalas-design

Túlméretezés, óriás gombok

Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan weboldallal, amelynek túlméretezett főoldali fejléce, bannere, vagy a gombjai. Az esetek többségében ezeket a megoldások komoly stratégiai és tervezési döntések eredményezik. Például a stratégia része lehet, hogy a honlapon az adott cég terméke vagy szolgáltatása kerül a központba, lásd Apple. Más esetben egy olyan imázskép, ami nem konkrétan a terméket, hanem az életérzést kívánja eladni, mint például az Adidas honlapja. A nagyítás másik magyarázata a felhasználói élmény javításából fakad, például óriás gombok használata esetében, cél lehet a figyelemfelkeltés, valamint a mobileszközről történő böngészés megkönnyítése.

tulmeretezett-design